Een moeders traan..

Standaard

Toen god de moeders van autistische, adhd, tourette enz. kinderen schiep, was hij al zes dagen aan het overwerken.

Een engel verscheen en zei: “u steekt wel heel erg veel tijd in dit exemplaar!” “Heb je de specificaties van deze bestelling al eens gelezen?” vroeg god vermoeid. “De moeder van deze kinderen moet buitengewoon goede ogen hebben, zodat ze nog kan zien hoe bijzonder haar kind is, wanneer alle anderen verblind zijn door het syndroom. Ze heeft ook veel meer energie dan normaal nodig, zodat ze niet opgeeft, zelfs wanneer anderen dat wel doen. Haar huid moet extra dik zijn, om alle onrecht te kunnen verdragen en alle kritiek op haar opvoedcapaciteiten. Ik heb haar zelfs een sterker hart gegeven, met een groter vermogen om lief te hebben en begrijpen.”

“god” zei de engel terwijl hij diens mouw aanraakte, u kunt beter wat rust nemen en er morgen weer verder aan werken” “Dat kan niet” zei god, “er zijn meer van deze kinderen dan de wereld beseft”

De engel vloog langzaam rond het werk en bestudeerde nauwkeurig elke gelaatstrek.

Opeens stopte hij, boog zich voorover en streek met zijn vinger over de wang van de vrouw. “Ze lekt” zei de engel, ” ik denk dat u er teveel heeft ingestopt.” Dat is geen lek” zei god, “Het is een traan.” “waar is die traan voor?” Vroeg de engel. “Wel” zei god” ik veronderstel dat ze is voor alle opgekropt verdriet, voor teveel onrechtvaardigheden en te weinig begrip.” “u bent werkelijk geniaal”, zei de engel, ” U heeft echt aan alles gedacht!”

Maar god keek somber en leunde vermoeid achterover in zijn stoel.

” Ik heb die traan daar niet geplaatst” zei hij zacht….

Advertenties

Eén reactie Volgende »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s