De prachtige zwaan..

Standaard

Heel lang geleden, in een land hier ver vandaan leefde een jonge zwaan.Het was een heel bijzondere zwaan. Dit omdat het in het bezit was van zilveren poten.Zo zilver dat als de zon scheen, je moest oppassen dat je niet verblind werd door de schittering. De zwaan had een rode snavel, groene ogen, witte veren, maar wat nog het meest bijzondere was aan deze zwaan waren de 2 prachtige gouden veren. De veren bevonden zich vlak onder haar hart.

De zwaan leefde daar in een prachtige omgeving. Ze had vrienden, familie en genoeg voeding om te overleven. Op het eerste gezicht een prima situatie.Toch voelde de zwaan een groot verdriet. Ze had dan wel vrienden en familie om zich heen, maar daar zaten helaas ook zwanen tussen die alleen maar haar uiterlijk zagen.Steeds als ze probeerde dit te uiten werd ze scheef aangekeken en werd haar de rug toegekeerd.

Tot ze er op een dag genoeg van had. Ze besloot weg te gaan. Maar hoe ging ze dit aanpakken? Ze dreef in het water en wachtte tot het middaguur. Tot de zon op zijn volst scheen. Precies op dat moment stak ze haar poot boven het water uit in de richting van de zon. Deze weerkaatste het licht in het water, waardoor uiteindelijk de hele oever belicht werd van een licht zo vel dat de zwanen aan het land hun halzen moesten draaien om hun ogen te beschermen. Op dat moment sloot zij haar ogen en vloog…

Ze vloog uren, dagen, weken. Tot ze echt niet meer kon en moest gaan rusten. Ze viel in een diepe slaap. Opeens hoorde ze een stem. De stem klonk heel vertrouwd. Deze stem vertelde haar dat het helemaal niet goed ging met hun land. Ze begon te twijfelen of haar keus wel de juiste was geweest. De stem verzekerde haar dat er maar 1 oplossing was. 1 van haar prachtige gouden veren uittrekken en aanbieden aan de koning van het land. Uiteraard deed de zwaan dit, maar schrok toen wakker van de pijn en zag dat ze nog maar 1 gouden veer over had.

Op een dag merkte de zwaan dat er naar haar gekeken werd. Ze keek achterom en zag dat er een andere zwaan met haar mee vloog. Ze vloog ernaar toe en begon te praten. De andere zwaan knikte begrijpend, luisterde en gaf haar een duwtje als ze even geen energie meer had. Hij sprak niet, maar was op een bepaalde manier bij haar zoals ze nog nooit gevoeld had.

De prachtige zwaan vertrouwde het toch niet helemaal en vroeg aan de andere zwaan: “waarom praat jij niet?” waarop de andere zwaan antwoorden: ”Ik zie dat jij veel gegeven hebt. Ik wil er voor jou zijn. Ik wil luisteren. Ik wil weten wie jij werkelijk bent en ik wil jou geven wat jij nodig hebt. Je schoonheid van buiten is duidelijk, maar de afgelopen dagen heb ik een nog veel mooiere schoonheid in jou gezien. Die schoonheid zit verborgen achter die oh zo verleidelijke gouden veer.”

Uiteindelijk kwamen ze in een prachtig land terecht. Ze waren er beiden zo ontzettend vol van. Hun geluk kon niet meer op. De zon scheen en de 2 zwanen dreven verliefd in het water. Het water was rustig en langs de waterkant stonden prachtige bloemen en planten.Toen de prachtige zwaan langs een rozenstruik dreef, bekeek ze zichzelf in het water. Ze was trots. Het was goed zo. Ze zei tegen zichzelf: “jij bent mooi van buiten, maar vooral van binnen”. En terwijl ze dit zei voelde ze een vleugel om haar heen slaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s